Lataa

ILMAINEN TOIMITUS YLI 150 € TILAUKSELLE (Alv. 0%)

Language

1. Jos et tiedä mistä aloittaa, voit aina valita ranskalaisen Provencen roseen. Kokeile esimerkiksi brosé-trendillä leikittelevää Brovence Organic Roséta. Tarjoile rosee tulppaaninmuotoisesta laakeasta lasista tai kokeile 0,25 litran pikkupulloissa saatavaa Henri Gaillard Côtes de Provence Roséta.

2. Illanistujaisiin tai vaikkapa lounaspöytään voi nostaa Arthur Metz Pinot Noir Rosén. Helposti juotava rosee maistuu koko seurueelle, ja se toimii ruokapöydässä monipuolisesti eri ruokien kanssa.

3. Tyylikkäisiin tilaisuuksiin ja erityisiin juhliin sopii punertavana hehkuva roseesamppanja. Klassinen Lanson Rosé Champagne Brut on erittäin kuiva, hapokas, marjainen, sitruksinen samppanja, joka sopii elegantiksi aperitiiviksi.

4. Tutustu rohkeasti myös muihin kuin ranskalaisiin roseisiin! Esimerkiksi espanjalaiselta Riojan alueelta tuleva Marqués de Cáceres Excellens Rosé on erinomainen ruokajuoma salaateille, kalaruuille ja vaaleille lihoille. Kokeile myös argentiinalaista pehmeää Santa Ana Organic Shiraz Roséta: luomurosee sopii hyvin kevyen grilliruoan kanssa.

5. Kesän täydellisin drinkki syntyy näin: valitse oma suosikkiroseesi ja tarjoile se suuresta viinilasista jäiden kera. Erityisen hyvin toimivat roseekuohuviinit, kuten J.P. Chenet Sparkling Ice Edition Rosé, joka on kehitetty jäiden kera nautittavaksi.

Trendikäs roseeviini sopii moneen tilanteeseen

Think pink! Rosé all day! Roseeviinit ovat viime vuosina nousseet ilmiöksi ympäri maailmaa, ja kauniin punertava viini on trendikäs erityisesti nuorten aikuisten keskuudessa.

Monikäyttöinen roseeviini on mainio seurustelu- ja ruokajuoma. Rosee ja kesä ovat klassinen yhdistelmä, mutta helposti juotava viini toimii kaikkina vuodenaikoina.

Roseet eivät ole kuitenkaan vain nuorten juttu, vaan monikäyttöinen viini päätyy ranskalaiseen tapaan yhä useamman pöytään ruokajuomaksi. Alkon myyntitilastojen mukaan rosee on ollut kasvussa viimeiset vuodet, ja vuonna 2017 kasvu jatkui yli seitsemällä prosentilla.

Vaikka rosee on edelleen erottamaton osa kesää ja sen kulutus on silloin suurimmillaan, rosee on alkanut hiipiä myös ympärivuotiseen suosioon – esimerkiksi viime joulukuussa roseiden suosio kasvoi 15,4 prosentilla. Roseeviinien kategoria kasvaa, ja Hartwall onkin mukana kattavalla valikoimalla.

Minkä ruoan kanssa roseeviini sopii?

Rosee sopii todella hyvin seurustelujuomaksi sellaisenaan nautittavaksi, mutta roseen raikkaat ja marjaisat aromit sopivat monen ruoan kaveriksi. Yhdistä rosee kuten yhdistäisit valkoviinin tai kevyen punaviinin: rasvaisten kalaruokien, vaaleiden liharuokien ja ruokaisien salaattien kanssa. Täyteläisemmän makuiset kuivat roseet sopivat myös tapaksien kylkeen, ja hedelmäiset, hieman makeammat roseet toimivat erinomaisesti mausteisten ruokien kanssa.

 
Vertaile tuotteita